Ідеальний варіант. Який сніданок є найбільш корисним

Дієтологи і вчені одностайно зійшлися на думці, що найкращий сніданок – це каші. Вони багаті клітковиною, вітамінними і рослинними білками, а найголовніше – повільними вуглеводами. Тобто каші довго перетравлюються нашим організмом, створюючи відчуття ситості. Корисні абсолютно всі каші, не рахуючи каш так званого “швидкого приготування” – пластівців. Корисні каші не можуть готуватися 2 хвилини. Справа в тому, що пластівці роблять з крупи, позбавленої зернової оболонки, а значить – і корисних властивостей.

Найпопулярнішою кашею для сніданку є вівсянка або мюслі (каша з додаванням горіхів і сухофруктів). Сама низькокалорійна каша ячна (76 ккал на 100 грам). Найбільша кількість калорій міститься в кукурудзяної каші – 170. Варити кашу можна як на молоці, так і на воді. Корисні властивості від цього не змінюються, просто молоко додає страві зайві калорії.

Енергетична цінність (вівсяна каша на молоці з сухофруктами, 100 р.) – 350 ккал